top of page

Vilka vi är.

Z-Profil grundades 1988 och har vuxit till att bli en av Sveriges mest kompletta profilbyråer.

Vi hjälper företag att skapa skräddarsydda lösningar med produktkommunikation som bygger varumärkeslojalitet och yrkesstolthet. Genom våra tjänster och lösningar hjälper vi företag att både internt och externt sprida och stärka sina varumärken.

Vi har sedan bolaget grundades 1988 arbetat för att hjälpa våra kunder att bygga starka varumärken. Sedan 2023 ingår Z-Profil i den börsnoterade Alligo vilket gör oss ännu tryggare och starkare för dig som kund att arbeta med.

Vi tror på starka samarbeten där vi genom stor kundkännedom kan utveckla tjänster och produkter som underlättar kundernas vardag och på så vis skapa framgång i deras varumärkesarbete.

Oavsett om du planerar expo-material och giveaways inför en kommande mässa, kläder för att skapa en stark samhörighet på arbetsplatsen eller vill ha hjälp att introducera en nyanställd med ett onboarding-kit finns vi här för att hjälpa dig.

Bakgrund.

Skjortan - eller storyn om Z-Profil

Specialdesignad skjorta till företag
Produktmedia till företag

För en konstnär börjar det ofta med ett vitt ark. För oss på Z-Profil var det en vit skjorta. Den hade en ficka på bröstet, praktisk och proper. Våra grundare, tvillingbröderna Åke och Leif Larsson – som båda var sjuksköterskor på den tiden – hjälpte en kompis att sälja in den som arbetsplagg till sjukhuset.

Zorros avtryck

Någonting med denna skjorta triggade brödernas fantasi. Kanske kunde de hjälpa fler arbetsplatser hitta passande kläder? De köpte in ett helt lager av skjortor och började sälja dem på fritiden. Så småningom breddades sortimentet med fler produkter och verksamheten växte. De döpte sitt företag efter barndomsidolen Zorro, som gjorde eleganta avtryck med sin värja.

Hyllningen

Vårt arbete handlar egentligen inte om skjortan, eller om någon annan specifik produkt. Det handlar om vad vi, eller våra kunder vill förmedla. Men, för att hylla Umeå vid vårat trettioårsjubileum var det just vår skjorta som i grunden var vit som förvandlades till en hyllning av Umeå genom PXZ-mönstret i samarbete med en av Umeås mest färgstarka kreatörer, Jessica "Persikamy" Arevärn.

Nutid.

Z-Profil ägs sedan 2023 till 70% av börsnoterade Alligo. Koncernen omsätter cirka 8.5 miljarder SEK per år och har omkring 2 300 anställda.

Z-Profil finns representerade i Umeå, Skellefteå och Åre.

Vi är totalt 14 medarbetare som arbetar efter visionen att bli Sveriges bästa och mest ansedda profilbyrå. 

 

Våra kunder finns idag utspridda runt om hela Sverige, med en majoritet av kunderna i norra Sverige. Vi skickar varje år tusentals leveranser runt om hela världen.

Vi är medlemmar i organisationen New Wave Profile.

I nära samarbete med New Wave Group driver vi profilmarknaden med fokus på hållbarhet och effektiva logistiklösningar.

Hållbar lönsamhet.

Vi vill öka slutvärdet för dig som kund så mycket som möjligt samtidigt som vi sänker klimatavtrycket på människa och planet så mycket som det bara går.

 

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

ISO9001-certifikat Z-Profil
ISO14001-certifikat Z-Profil

Ledarskap - Kunskap - Trygghet - Engagemang

Nedan kan du se ett axplock av produkter som våra befintliga samarbeten utmynnat i.

bottom of page