Pressmeddelande!

– Tillsammans blir vi mycket starkare än vad vi är var för sig, säger Jörgen Wikström, vd på Z-profil i Umeå. – Det är nästan häpnadsväckande hur bra vi kompletterar varandras erbjudande, menar Gustav Boström, vd på New Wave Profile i Skellefteå.


Z-profil i Umeå är Sverigeledande inom stora kundlösningar där det krävs interna webshoppar och smidiga logistiklösningar medan New Wave Profile i Skellefteå har byggt upp en spjutspets inom digitalt och design. De båda företagen ingår i samma kedja – New Wave Profile – och har samarbetat en del under det senaste året.

Det nya bolaget kommer att ta namnet Z-profil på båda orterna och får inte bara bättre geografiska täckning utan adderar flera nya kompetenser för de båda bolagens befintliga kunder. Z-profil räknar med att i framtiden expandera och nyanställa i både Skellefteå och Umeå. Det nya större bolaget får också betydligt bättre förutsättningar att ta sig an ännu större kunder och bli en naturlig partner i norra Sverige för företag i hela landet.

Finns ett uppdämt behov – Vi har under pandemiåret ställt om och hjälpt våra kunder med nya behov som internprofilering och hemleveranser för att stärka kundernas arbetsgivarvarumärken, som blivit viktigare. Men det finns förstås ett uppdämt behov av att kunna möta kunder på riktigt igen, på mässor och event, så fort det är möjligt på ett säkert sätt, säger Jörgen Wikström, vd på Z-profil.

– Vi ser ju att det etableras flera stora bolag och ska investeras tungt i norra delen av Västerbotten och i Norrbotten och jag tror fler företag behöver stärka upp sig för att möta den kommande efterfrågan. Vi är övertygade om att samgåendet ska göra oss ännu bättre rustade att möta både stora och små kunders behov i hela norra Sverige, säger Gustav Boström, vd på New Wave Profile i Skellefteå.

Samgåendet innebär att New Wave Profile Skellefteå byter namn till Z-profil från och med den 1 april. Jörgen Wikström blir vd för det nya större bolaget och Gustav Boström kvarstår som ansvarig för Z-profils Skellefteåkontor. Tillsammans har Z-profil nu 14 medarbetare på de båda orterna.

Hoppas på ännu mer ishockeysnack – Det ska bli så kul med nya kollegor i Skellefteå, inte minst blir ishockeysnacket ännu intensivare då jag som gammal målvakt i Björklöven får arbeta tillsammans med den gamle stjärnspelaren från Skellefteå AIK, Fredrik Lindgren. Vi hoppas och ser fram emot kommande derbydrabbningar, avslutar Jörgen Wikström.


458 visningar

Senaste inlägg

Visa alla