top of page

Pressmeddelande

2022-12-06 - Pressrelease – Information till våra kunder, partners och leverantörer.


Profilföretaget Z-Profil AB hälsar Alligo välkomna som nya delägare.

Alligo har tecknat avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i Profilföretaget Z-Profil AB.

Z-Profil startade 1988 och har växt från ett källarföretag till ett bolag med 13 anställda med kontor både i Umeå & Skellefteå och en omsättning på över 40 MSEK med ett uttalat mål på att nå 100 MSEK inom 3-5 år.

-Med Alligo som delägare kan Z-Profil fortsätta utvecklas och ta vårt erbjudande till nästa steg. Partnerskapet med Alligo kommer skapa mervärden för både kunder och medarbetare, och ge oss möjligheten att ta oss an större uppdrag, säger Jörgen Wikström, VD på Z-profil AB.

Z-Profil kommer att drivas som ett självständigt specialistbolag med samma personal och ledning som tidigare med fokus på lokal närvaro i Norrland enligt Alligo-koncernens filosofi. Ursprungliga ägarna Jörgen Wikström, Daniel Larsson, Andreas Utterhall, Gustav Boström och Leif Noren är fortsatt kvar med fortsatt fokus på utveckling och tillväxt.

Z-Profil är Alligos sjunde förvärv 2022 och innebär att koncernen ytterligare stärker sin position inom profilkläder och produktmedia på den svenska marknaden. Vi välkomnar Z-Profil till Alligo- familjen och har för avsikt att fortsätta förvärva välskötta bolag som matchar vår strategi, säger Clein Ullenvik, VD och koncernchef i Alligo.


Om Alligo

Alligo är en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Koncernen omsätter cirka 8,5 miljarder SEK per år och har omkring 2 300 anställda. Alligo AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan juni 2017. Läs mer på www.alligo.com

Presskontakt

Jörgen Wikström VD

jorgen@zprofil.se

070-5144547

Profilföretaget Z-Profil AB

www.zprofil.se166 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page