top of page

Wist Last & Buss

Läs mer om hur vi hjälper Wist med uniformsklädsel runt om i landet.

Bakgrund

Företaget arbetar med både försäljning och service av Volvo-lastbilar och bussar och är nu Nordens största privata återförsäljare. 1932 grundades Bilbolaget Östersund Persson & CO. Verksamheten utökades väsentligt genom förvärv av agenturer och delades 1987 upp i två bolag, ett för lastbilar/bussar och ett för personbilar. 1989 förvärvas Wist-företagen i Norge som även de grundades år 1932 och sedan år 2000 är Wist Last & Buss det gemensamma för all verksamhet med lastbilar och bussar i både Sverige och Norge.

Behov

Fördelade på 18 olika orter i Sverige, från Kiruna i norr till Köping i söder med ca 400 medarbetare behöver kunden enkelt kunna beställa uniformskläder till de anställda och få levererat direkt ut till arbetsplatsen, loggat och klart. Det är av allra största vikt att plaggen håller hög kvalitet och att medarbetarna är fräscha och enhetliga när de möter kunder.

Lösning

Vi på Z-Profil har till Wist Last & Buss tagit fram en webbshop med kläder anpassade efter kundens önskemål och behov. Varje plagg är anpassat och styrt till specifika yrkesroller där anställda själva går in i shopen och väljer vilken yrkesroll de tillhör för att visa sortimentet som passar just dem.

Vad tycker kunden?

Christer Forsgren, ansvarig för marknadskommunikation på Wist svarar på frågorna nedan om samarbetet med oss på Z-Profil.

Hur underlättar shopen er vardag och era inköp av uniformskläder?

Att shopen ska vara enkel och tydlig att beställa i vilket vi tillsammans med Z-Profil har lyckats mycket bra med. Vi har även med vår klädpolicy som är bra för den anställde att ta del av vad som gäller att jobba hos oss, och för den som ska beställa plaggen.


Hur viktigt är det för er att medarbetarna bär plaggen med stolthet och hur viktigt är det för er att personalen trivs att bära dem?

Det är jätteviktigt att kunderna känner igen sig oavsett vilken anläggning från Köping i syd eller till Kiruna i norr som besöks. Därför är det bra att plocka fram en uniform som personalen ska trivas i samt bäras med stolthet, det tycker jag vi har lyckats mycket bra med. Vi har även haft en arbetsgrupp som har fått testa plaggen innan vi har bestämt oss, kvalitén har varit avgörande och att uniformen ska vara bekvämt att jobba i vilket vi har lagt stort fokus på.


Vad får ni för respons av era medarbetare och samarbetspartners gällande er uniformering? Vi har hört en del rykten om att ni fått beröm från både kunder och Volvo Lastvagnar centralt!

Medarbetarna har varit mycket positiva till det vi har tagit fram och vi har varit lyhörda på önskemål om förbättringar som vi eventuellt har missat. Nu ser vi enhetliga ut i hela Wist-kedjan. Från Volvo Lastvagnar centralt har vi fått beröm för det som vi har tagit fram, Volvo har även fått vara med och bestämma loggningen av Volvos varumärke på plaggen samt vart det ska sitta. Volvo har också börjat att beställa det vi har tagit fram tillsammans med Z-Profil, vilket är ett gott tecken. Vi på Z-Profil ser oerhört mycket fram emot att få fortsätta samarbeta med detta starka varumärke. Läs mer om Wist Last & Buss här!

271 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page